Auteur Marijke F. Jansen schrijft in haar review over Uit De Diepte: “Ik ben echt verknocht aan de schrijfstijl van Lysander… Hij weet met precies de juiste woorden de meest prachtige beelden op te roepen in mijn hoofd. Ook zijn personages heeft hij gelaagd weten te maken, terwijl het verhaal maar zo kort is. Ik heb het vermoeden dat dit één van mijn favoriete verhalen uit de bundel gaat worden!”

Auteur Tamara Haagmans schrijft op Hebban.nl: “Vanaf de eerste paar zinnen greep Uit De Diepte me bij de strot, om me pas los te laten toen het uit was. Je gaat van dit verhaal houden.”

De auteurs van Klad Blog schreven: “[Uit De Diepte] was een van de betere in deze bundel. Het hoofdpersonage was uitgewerkt en gaf diepte aan het verhaal en ondanks dat alle gebeurtenissen logisch leken, was het einde niet voorspelbaar. We hadden echt het gevoel een afgerond verhaal te lezen (…) We konden geen eerder uitgegeven werk van deze schrijver vinden, maar zijn zeer geïnteresseerd!”

Ivette Amesz van Ivette met een I schreef: “Uit de diepte, door Lysander Mazee is een meeslepend, betoverend verhaal met een mythische insteek… Het laat je nadenken over je eigen ik: kun je, naast voor iemand anders, voor jezelf ook een reddende engel zijn?”

Recensent Saskia Boree gaf Uit De Diepte 5 van de 5 sterren in haar review van Brave New Love op haar website SJM Schrijft.

Blogger Connie Schelvis-Mens schreef in haar recensie van Brave New Love: “Ik genoot van het verhaal Uit De Diepte van Lysander Mazee.”

Op Mustreadsornot schreef Caroline: “Het verhaal “Uit de diepte” van Lysander Mazee heeft me verrast [en deed me wat]. Het verhaal [gaat over] Sigurd die is ontslagen bij de marine en een nieuwe baan gevonden heeft, maar waarom hij is ontslagen houdt hij angstvallig verborgen. Wanneer hij denkt een jongen in het water te zien, klimt hij naar beneden en komt in contact met deze jongen, die ook zo snel als hij er is ook weer is verdwenen. Na Sigurds  eerste ontmoeting met deze jongen verandert zijn leven. Alleen met oma kan hij over de jongen praten, maar dan gebeurt er iets dat alles verandert en [hem dwingt] zelf op onderzoek gaat naar de identiteit van de jongen. [Het is jammer dat dit verhaal maar zo kort was.]”