Wolventijd

Auteur Saskia Boree schrijft op haar blog SJM schrijft: Lysander Mazee kan boeiend vertellen, dat is gebleken in Wolventijd. Hoewel de lezer meteen veel informatie over de geschiedenis van Noorwegen en ijshockey krijgt, blijft de insteek spannend. De winterse sfeer, en de Noorse omgeving zorgen voor een huiveringwekkende, onvergetelijke reis. Voortekenen en symboliek zorgen dat er al het een en ander duidelijk wordt. De verschillen tussen beide tijdsgeesten zijn goed uitgewerkt en laten feilloos twee uitersten zien. Het contrast in de tijd heeft Mazee sterk uitgewerkt.

Ivette Amesz schrijft op haar boekenblog: Wat een verhaal heeft auteur van eigen bodem Lysander Mazee uit zijn pen getoverd! Een verhaal van alle tijden – letterlijk en figuurlijk, en deels in (het oude) Friesland! -, dat jou als lezer op het puntje van je stoel laat zitten, meeneemt op een reis die je je haast niet voor kan stellen maar waar je toch in durft te geloven, al is het alleen maar omdat de personages onder je huid kruipen tijdens het lezen en je vervolgens niet meer laten gaan. Wolventijd is een actierijk, episch en magisch verhaal over hechte vriendschappen, mensenkennis en vertrouwen, zelfacceptatie en zelfvertrouwen, verbonden door de draden van de tijd.

Bren schrijft op haar boekenblog The Green Dream: Mijn hart brak tijdens het lezen van Wolventijd. Ook groeien de personages en het verhaal mee in dit boek en dat is echt zo gaaf om te lezen. Het is een boek boordevol actie, avontuur, magie, vriendschap, vertrouwen, verraad, maar ook zeker is er liefde in het boek terug te vinden. En dat alles samen maakt het zo’n vet verhaal gewoon! Ik denk dat ik dit boek zeker nog eens zal gaan lezen. 

Boekenblog Horror, fantasy en spanning: Ondanks dat het zich in het verleden afspeelt is het toch een boek van deze tijd.Je sluit Auke helemaal in je hart. Maar ook de magie van het wolf zijn is zeer beeldend op papier gezet. Het hele boek is beeldend geschreven. Ik kijk uit naar meer boeken van deze auteur! De schrijfstijl leest heerlijk vlot. Het boek krijgt van mij 5*****

Van Books of hope and dreams: De manier waarop het verhaal verloopt is heel bevredigend. Soms gaat het niet zozeer om het bereiken van een concreet doel of het veranderen van de geschiedenis. Soms gaat het om wat de karakters onderweg leren en wie ze worden na alles wat ze meemaken. Dit is overduidelijk zo’n verhaal. Onze hoofdpersoon Auke maakt een enorme ontwikkeling door en het voelt bijna als een eer dat wij daarbij mogen zijn en die ontwikkeling met hem mogen doormaken.

Uit De Diepte

Auteur Marijke F. Jansen schrijft in haar review over Uit De Diepte: “Ik ben echt verknocht aan de schrijfstijl van Lysander… Hij weet met precies de juiste woorden de meest prachtige beelden op te roepen in mijn hoofd. Ook zijn personages heeft hij gelaagd weten te maken, terwijl het verhaal maar zo kort is. Ik heb het vermoeden dat dit één van mijn favoriete verhalen uit de bundel gaat worden!”

Auteur Tamara Haagmans schrijft op Hebban.nl: “Vanaf de eerste paar zinnen greep Uit De Diepte me bij de strot, om me pas los te laten toen het uit was. Je gaat van dit verhaal houden.”

De auteurs van Klad Blog schreven: “[Uit De Diepte] was een van de betere in deze bundel. Het hoofdpersonage was uitgewerkt en gaf diepte aan het verhaal en ondanks dat alle gebeurtenissen logisch leken, was het einde niet voorspelbaar. We hadden echt het gevoel een afgerond verhaal te lezen (…) We konden geen eerder uitgegeven werk van deze schrijver vinden, maar zijn zeer geïnteresseerd!”

Ivette Amesz van Ivette met een I schreef: “Uit de diepte, door Lysander Mazee is een meeslepend, betoverend verhaal met een mythische insteek… Het laat je nadenken over je eigen ik: kun je, naast voor iemand anders, voor jezelf ook een reddende engel zijn?”

Recensent Saskia Boree gaf Uit De Diepte 5 van de 5 sterren in haar review van Brave New Love op haar website SJM Schrijft.

Blogger Connie Schelvis-Mens schreef in haar recensie van Brave New Love: “Ik genoot van het verhaal Uit De Diepte van Lysander Mazee.”

Op Mustreadsornot schreef Caroline: “Het verhaal “Uit de diepte” van Lysander Mazee heeft me verrast [en deed me wat]. Het verhaal [gaat over] Sigurd die is ontslagen bij de marine en een nieuwe baan gevonden heeft, maar waarom hij is ontslagen houdt hij angstvallig verborgen. Wanneer hij denkt een jongen in het water te zien, klimt hij naar beneden en komt in contact met deze jongen, die ook zo snel als hij er is ook weer is verdwenen. Na Sigurds  eerste ontmoeting met deze jongen verandert zijn leven. Alleen met oma kan hij over de jongen praten, maar dan gebeurt er iets dat alles verandert en [hem dwingt] zelf op onderzoek gaat naar de identiteit van de jongen. [Het is jammer dat dit verhaal maar zo kort was.]”