Het leukste aan het schrijfproces vind ik persoonlijk wanneer ik een puinhoop van een eerste versie op papier heb en moet gaan bedenken: Hoe kan dit verhaal beter? Met welke narratieve structuur komt dit het beste tot zijn recht? Welke thema’s wil ik in dit verhaal uitlichten, en waar moet ik dieper induiken?

Het lukt nooit om in één keer alle aspecten van je verhaal goed op te schrijven. Soms verandert een personage tijdens het proces van motivatie, soms merk je dat wat je in een eerder hoofdstuk hebt geschreven in een later hoofdstuk voor problemen met het plot zorgt.
En soms… zie je dit niet bij jezelf, omdat je al weken of maanden aan hetzelfde manuscript werkt.

Tijdens mijn opleidingen heb ik heel wat klassieke en moderne literatuur verslonden en geanalyseerd. Sterker nog, die analyse laat ik automatisch op alles los wat ik onder ogen krijg, of het nu een wetenschappelijk artikel van een vriend, een opstel van een leerling, of een verhaal van een (aankomend) schrijver is.
Het gebruik van de Nederlandse of Engelse spelling en grammatica neem ik daarin automatisch mee. De innerlijke redacteur staat zelden uit.

Heb je een tekst waar je een structurele analyse of redactie bij kan gebruiken voor je het publiceert? Ik leg me toe op:

– Scripties en wetenschappelijke artikelen
– Korte verhalen
– Novelles
– Romans
– Nederlands en Engels

Stuur me een bericht via het contactformulier, dan kijk ik met liefde naar je tekst.

Tarief:
Tekst tot tot 50.000 woorden: € 2,50 per 1000 woorden
Roman tot 80.000 woorden: €150,-