Lysander (1987) zoekt al sinds jonge leeftijd naar uitingsvormen voor de verhalen in zijn hoofd. Vertellen, zingen en tekenen gaven hem als kind veel plezier, tot hij als tiener in schrijven het ultieme medium vond. Vanuit fascinatie voor de verhalen die mensen elkaar vertellen is hij na het atheneum naast klassieke zang ook theologie en geestelijke verzorging gaan studeren. Nu gebruikt hij zijn opgedane kennis over geschiedenis, literatuur, filosofie en psychologie om zijn verhalen uit te diepen.

In Brave New Love, de Young Adult verhalenbundel die deze zomer via Dutch Venture Publishing uitkomt, kun je Lysanders korte verhaal Uit De Diepte lezen. Uit De Diepte gaat over de jonge ex-marinier Sigurd, die bij zijn nieuwe baan op een boorplatform opgezocht wordt door een mysterieuze jongen uit de krochten van de Noordzee. Reykr, een verbannen Selkie met een geboortedefect, volgt Sigurd naar de Faeröer eilanden, waar de volle omvang van hun verbondenheid zich tijdens een bloedige strijd openbaart.

Momenteel werkt Lysander aan het laatste deel van De Noordelijke Koude, een driedelige serie over de gevolgen van een traumatisch bergongeluk op een samengesteld gezin uit Noorwegen.

Foto door Cathinca van Sprundel