Lysander schrijft romans en verhalen die gekenmerkt worden door magisch realisme met historische elementen, Scandinavische folklore, queer hoofdpersonages en psychologische gelaagdheid. In 2018 kwam zijn eerste verhaal uit bij Dutch Venture Publishing.

In Uit De Diepte ontrafelt een Noorse boorplatformtechnicus met hulp van een selkie met een geboortedefect tijdens de traditionele walvisjacht op de Faeröereilanden het geheim van zijn familie.

Momenteel is Lysander net klaar met zijn manuscript Wolventijd, een roman over een jonge ijshockeyspeler die door legendarische wolvenkrijgers duizend jaar terug in de tijd wordt ontvoerd om een van hen te worden en mee te vechten in een oorlog om het laatste Vikingheiligdom.

Lysanders meest recente werk, Wisselkind, een verhaal over een veteraan van de Schoonse oorlog die een vervallen boerderij op het Zweedse platteland betrekt en in conflict komt met de bovennatuurlijke bewoners, is te vinden onder het kopje KORTE VERHALEN. Een nieuwe historische novelle, die plaatsvindt in 18de-eeuws Denemarken, staat inmiddels in de steigers.